0, 01.06.2019 14:07

18.06.2019 IZLET NA AVSTRIJSKO KOROŠKO

IZLET NA AVSTRIJSKO KOROŠKO MALTATAL
...biseri alpske doline reke Malte...
Alpska cesta nas bo vodila skozi slikovito dolino predorov in slapov, MALTATAL. Na slovenski strani si bomo privoščili pozno kosilo.
ODHOD: v torek, 18. JUNIJA 2019 ob 7. uri z avtobusne postaje v Cerknem.
VPIS: v ponedeljek, 3. in v sredo, 5. junija v prostorih DU med 9. in 11. uro.
CENA: 42,00 € pri minimalni udeležbi 45 potnikov
Cena vključuje: vodenje, avtobusni prevoz, cestnine in tunelnine, vstopnine in pozno kosilo.
LEPO VABLJENI!

 

MALTATAL - OPIS POTI
Zborno mesto je avtobusna postaja Cerkno, odhod ob 7. uri preko Škofje Loke, kjer se nam bo pridružil vodnik, naprej po gorenjski avtocesti do predora Karavanke, kjer bomo prečkali slovensko-avstrijsko mejo. Pot bomo nadaljevali po južnem delu turske avtoceste, od tu pa se odcepili na skoraj 15 kilometrsko ALPSKO CESTO, ki vodi skozi dolino reke MALTE.
Mik te doline so poleg idiličnih naselij tudi tesna korita, še zlasti slapovi, saj imenujejo MALTATAL tudi dolino padajočih voda. Cesta pelje čez 9 mostov in predorov. Alpsko cesto zaključuje umetno
akumulacijsko jezero KOELNBREIN z 200 m visokim jezom, na nadmorski višini 1900 m, ki je največje jezero v Avstriji. Sprehod ob jezeru in krasen razgled s ploščadi hotela, sta prava atrakcija. Tu si bo možno ogledati si tudi muzej.
Nazaj grede se bomo ustavili v vasi KOSCHACH, kjer je enkraten razgled na najvišji koroški slap FALLBACH, ki pada 200 m v globino. Po želji bo možen 15 minutni dostop do slapu (doplačilo).
Obiskali bomo tudi staro jedro mesteca GMUEND, ki je eno najbolj slikovitih in lepih mestec na Koriškem. Tu se nahaja tudi PORSCHEJEV MUZEJ, v katerem je razstavljenih okoli 20 sijočih porschejev, ki jih je v letih med 1944 in 1950 skonstruiral inženir Ferdinand Porsche. Muzej si bo možno z doplačilom tudi ogledati. Ob povratku si bomo na slovenski strani privoščili pozno kosilo.