0, 16.02.2019 18:49

ŠTUDIJSKI KROŽEK DIGITALNEGA OPISMENJEVANJA

VABILO K UDELEŽBI NA ŠTUDIJSKEM KROŽKU DIGITALNEGA OPISMENJEVANJA

V sklopu izvajanja operacije sodelovanja LAS Digitalne rešitve ZA izzive podeželja, Občina Cerkno ter Društvo upokojencev Cerkno soorganizirata študijski krožek na temo digitalnega opismenjevanja.
Ali ste že slišali za študijske krožke? Študijski krožki so priznana oblika neformalnega izobraževanja za odrasle, ki traja najmanj 25 ur, 5-12 udeleženk in udeležencev pa same/-i in s pomočjo mentorja na srečanjih oblikujejo natančnejši program znanj, ki jih želijo doseči, si izmenjujejo izkušnje in znanje ter le-to dopolnjujejo s pomočjo strokovnjakov. Na koncu pa morajo udeleženci še pripraviti predstavitev svoje aktivnosti za ožjo ali širšo okolico.
Na študijskem krožku digitalnega opismenjevanja v Cerknem bodo udeleženci predvidoma obravnavali naslednje teme: uporabo pametnih naprav (telefon, TV, tablica, …), varnost na spletu, socialna omrežja, uporaba računalnika v vsakdanjem življenju (eUprava, eZdravje, Gospodar zdravja, eBančništvo, … ) in pri opravljanju dejavnosti na podeželju. Kakšne vsebine se bodo natanko obravnavale, bodo udeleženci s pomočjo mentorja in zunanjega IKT strokovnjaka določili na uvodnih srečanjih.
Kraj in čas poteka krožka: Prvo srečanje bo potekalo v četrtek, 28. 2. 2019, v sejni sobi Občine Cerkno dopoldan od 8.30 do 11.30, vsa nadaljnja srečanja pa vsak ponedeljek od 11. marca do predvidoma 22. aprila dopoldan v prostorih Društva upokojencev Cerkno. Vsako srečanje bo trajalo 4 »šolske« ure, ki bodo v dobri družbi in ob zanimivih vsebinah zelo hitro minile. Natančneje se bomo o poteku krožka dogovorili na uvodnem srečanju.
Če bi radi izpopolnili svoje znanje uporabe pametnih naprav in računalnika ter marsikateri opravek opravili kar po internetu, potem ne odlašajte in se nam pridružite na študijskem krožku. Udeležba je brezplačna!
Število udeležencev na krožku je omejeno, zato Vas prosimo, da se nanj prijavite do ponedeljka, 25. 2. 2019, pri Društvu upokojencev Cerkno ali na Idrijsko-Cerkljanski razvojni agenciji d.o.o. Idrija.

KONTAKTNE INFORMACIJE ZA PRIJAVO do 25. 2. 2019:

DU Cerkno:

 

ICRA d.o.o. Idrija:

Močnikova ulica 8

5282 Cerkno

 

Mestni trg 1

5280 Idrija

T: 05 377 51 71

 

T: 05 37 43 913

E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Uradne ure: ponedeljek in sreda

9:00 - 11:00

   

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!
LAS s CILjem
Občina Cerkno
Občina Idrija