1, 24.12.2016 08:35

21.12.16 Slikovni prikaz pohodov 2016

V sredo, 21. decembra 2016, je imel v Društvu upokojencev, slikovni prikaz vseh letošnjih pohodov, naš član in vodja pohodov v Društvu upokojencev Cerkno, ERMIN OBLAK.
S pohodi smo začeli aprila in mesečno nadaljevali do oktobra po naprej dogovorjenih poteh po cerkljanskem hribovju. Že drugo sezono, Ermin s pomčjo še nekaterih članic društva, organizira in vodi tovrstne pohode. Iz leta v leto se obisk le-teh povečuje, letos govorimo že o številki skoraj štirideset pohodnikov. Na enem pohodu več, na drugem manj. Bili smo v Kozarski grapi, v Idrijskih Krnicah,  ob izviru Zaganjalke, na Ermanovcu, na Črvovem vrhu ter nazadnje pohod okrog Bohinjskega jezera, katerega se je udeležilo kar osemindvajset pohodnikov.
Zelo prijetno pa smo bili presenečeni, ko se je tudi slikovne predstavitve teh pohodov, udeležilo tako veliko število gladalcev. Ob tej priliki je Erminova mama napekla svoje dobrote in prireditev je bila še bolj slovesna.
S pohodi v bližnjo okolico bomo nadaljevali tudi v letu 2017, z željo , da se naša »pohodna družina« še poveča. Program je Ermin že začrtal. Šli bomo v Divje babe, na Bevkov vrh, na Blegoš, na Javorco, v Mrzli vrh in na Šentviško goro. Čimvečjemu številu upokojencev želimo vzbuditi zanimanje za pohodništvo, saj izbiramo nezahtevne ture. Naše poti pa so zanimive tudi zaradi domačinov, ki jih spotoma obiskujemo in vedno smo dobrodošli in deležni tudi njihove pogostitve.